Second opinion

Er kunnen verschillende redenen zijn voor het vragen van een second opinion. U vraagt zich misschien af of uw advocaat uw zaak wel goed behandelt. Maar het kan ook zijn dat u in het geheel niet twijfelt aan zijn of haar vaardigheden of inzet, maar dat u (of uw advocaat zelf !) behoefte heeft aan een frisse blik op uw dossier van een juridisch geschoold buitenstaander.

Uw advocaat hoeft niet op de hoogte te worden gebracht van uw verzoek om een second opinion, zodat uw relatie met hem of haar daardoor ook niet onder druk komt te staan.

Veelal is een teleurstellend vonnis aanleiding zijn voor het vragen van een second opinion. In dat geval zal in het advies vooral de kansen op succes in hoger beroep beoordeeld worden. Second opinions worden bovendien nogal eens gevraagd bij een negatief dekkingsadvies van de rechtsbijstandverzekeraar.

BVDW advocaten maakt een intensieve studie van het dossier en geeft u binnen het afgesproken tijdsbestek een objectief advies waar u mee verder kunt. De dienstverlening in het kader van een second opinion leent zich overigens goed voor het maken van een vaste prijsafspraak.